24. Leden

Den arašídového másla

Arašídové máslo je pochoutka, která je známá zejména z Ameriky. V poslední době ho najdeme všude, ve zdravých výživách, fitness obchodech, ale i v regálech malých samoobsluh. I když je tato americká pochoutka tak oblíbená, není přeci jen nezdravá a plná škodlivin?

Na tuto otázku se dá odpovědět i kladně i záporně. Nevýhodou arašídového másla je to, že je skutečně tučné. Tuky, ze kterých je ovšem složeno, jsou ale přírodního původu – prospěšné pro naše zdraví. Arašídové máslo se dá označit i za zdravější variantu másla klasického, z mléka. U fitness sportovců je toto máslo oblíbené zejména kvůli vysokému podílu bílkovin a obsahu vitamínů. Ze 100 gramů arašídů získá naše tělo přes 25 gramů bílkovin. Pokud zatoužíte tuto pochoutku mít i ve svém jídelníčku, tak budete možná překvapeni její chutí. Arašídové máslo bývá totiž jen zřídka kdy doslazováno a tak můžete zapomenout na chuť, která by byla podobná „arašídovým pomazánkám“ čokoládového typu.

Jídlo jako jed, jídlo jako lék – Kolektiv autorů

Arašídové máslo lze bezpochyby zařadit do zdravé stravy. Co ovšem do této stravy nepatří, a čím tyto škodlivé potraviny lze nahradit, poradí čtenáři tato užitečná kniha. Zabývá se i alergiemi na potraviny a samoléčením těla pomocí těch správných.