8. Listopad

Den cappuccina

„Nemám rád snídaně po ránu. Dám si double-espresso cappuccino, ale žádné jídlo.“

Wolfgang Puck

 

Ta vůně… Pro někoho jediný budíček po ránu, co zafunguje. Pro jiného rituál, který chce čas a hlavně lásku a odevzdání k tomu, co dělá. A někomu káva nic neříká. Ano, i taková existují. Ale vraťme se zpět k těm, kteří kofeinu v tekuté formě hold vzdávají. Kávu si můžeme vychutnat v mnoha formách – espresso, americano, latte, vídeňskou nebo i irskou kávu. Věřím, že narazíme na spoustu milovníků kávy, kteří neuznávají cokoliv jiného než pravé espresso, ale dnes buďte trochu shovívaví.

Dnes oslavujeme cappuccino. Kávový nápoj, který se skládá z klasického espressa, mléka a mléčné pěny. Každý díl stejnou mírou po třetině. Zkušení baristé navíc s pěnou a kávou umí vytvářet přímo estetická kouzla. Historie cappuccina se začala rozvíjet v Itálii a název je prý odvozen od kapucínského hnědého obleku.

Ať už cappuccinu holdujete nebo ne, můžete si přečíst jednu z nabízených knih, která o tomto nápoji píše:

 

Káva a kávové speciality

Kniha je stručným představením kávy a specialit, které se z ní dají vyrábět.

Je libo kávu? Kávový řez? Či kávové zrno? Nechte se inspirovat!

 

 

Já jsem latte, ty jsi cappuccino – Damrong Pinkoon

Tak jako kávové nápoje mají mnoho podob, tak jsou na tom i lidé a jejich povahy. Analogie lidí s kávou může být úsměvná, ale zajisté má něco do sebe!

Protože tak jako káva pro svou lahodnost musí projít mnoha procedurami, tak i  člověk musí zažít mnoho zkušeností, aby se stal kým se stane.