11. Červen

Den Německého čokoládového dortu

Spočítat celkové množství druhů dortů je zřejmě nemožné, ale těch úplně klasických a nejoblíbenějších zase tolik není. A určitě mezi ně patří i Německý dort, typický bohatým obsahem čokolády, a také kokosem a třešněmi. Zajímavostí je, že Německý dort nepochází z Německa, ale slovo German v jeho originálním názvu odkazuje na pekaře Samuela Germana, který v roce 1852 vyvinul pro pekárnu ve Spojených státech, ve které pracoval, nový druh tmavé čokolády na vaření. Ta se pak stala základem pro tento dort, který byl po něm pojmenován a postupně si získal oblibu po celém světě.

Na oslavu tohoto dne si můžete na Německý čokoládový dort zajít do svojí oblíbené cukrárny, je dost velká šance, že tam na něj narazíte.

Pokud vás po přečtení přepadla chuť na Německý nebo jiný dort, můžete si ho upéct podle následujících kuchařek:

Dorty a dezerty

Kuchařka z edice Apetit přináší 85 receptů na dorty a dezerty jak slavnostní (narozeninové, pro děti, svatební) dorty, tak i různé snadné dezerty, které připravíte během chvilky, když vás přepadne nečekaná návštěva anebo chuť na sladké.

 

Dorty a zákusky – Vladimír Horecký, Zdenka Horecká

Kuchařka obsahuje množství receptů nejen na dorty, ale i na zákusky, bábovky nebo nepečené cukroví. Recepty jsou doplněné fotografiemi cílových produktů.