19. Leden

Den popcornu

Kukuřice se dá upravovat na mnoho způsobů, kukuřičné placky, lupínky, a nejen celiaci jistě znají bezlepkové kukuřičné těstoviny. Nejznámějším kukuřičným produktem je ale bezesporu popcorn. Vyrábí se tak, že se kukuřičná zrna zahřejí na tak vysokou teplotu, že pukají a nabobtnalý obsah se z něj dostane ven. Podobným způsobem se vyrábí i známé rýžové nebo pšeničné „polystyreny“.

Popcorn se stal známý především jako populární pochutina v kinech, kde se prodává v různých příchutích. Svým složením se sám o sobě řadí k dietním potravinám, ale právě přidáváním soli, cukru a třeba másla, množství získaných kalorií docela rychle narůstá. Pořád se ale ve většině případů jedná o zdravější variantu než třeba smažené brambůrky. Ideální je připravit si popcorn doma a to v co nejméně kalorické podobě.

Dnes doporučujeme knihu o filmech, u kterých si můžete popcorn vychutnat:

Filmy 80. let – Ron Base, David Haslam

Tato kniha přináší přehled toho, co se v Hollywoodu odehrávalo v 80. letech minulého století a jaké nejlepší filmy byly v té době natočeny.