17. Srpen

Den vanilkového pudinku

Ach ta dobrota! Kdo by nechtěl vanilkový pudink od maminky! S piškoty a ovocem? A také je důležitá otázka – studený nebo teplý? No jen řekněte, co je lepší? Každému přece chutná něco jiného. A kolik možností skýtá tento úžasný pokrm. Čistý vanilkový pudink lze dochutit vždy špetkou něčeho speciálního a dosáhnou tak jedinečné chuti – třeba trocha rumu. Tedy jen pro zletilé samozřejmě!

Kde se ale vlastně pudink vzal? Někteří tvrdí, že původ pudinku můžeme hledat v Anglii. Vždyť na ostrově je pudink uznávaným jídlem, ovšem dost odlišným od pudinku, jaký známe my. Náš pudink má svého předchůdce spíše ve Francii, kde ví jak si užívat dobrého jídla.

Také už máte chuť na pudink? Tak si pojďme dát! Tedy, pudink vám přes obrazovku doručit neumíme, ale knihy, které o vanilkovém pudinku pojednávají ano:

 

Ach ty dobroty! Tolik chutí, tolik vůní – zkrátka toliko jídla, kterého musíme za život ochutnat. Jak moc ale dokážeme sami říct, jak to chutná? Věděli jste například, že když si potmě dáte vanilkový pudink, o kterém vám ale někdo řekl, že je čokoládový, bude vám chutnat jako čokoládový pudink?Jak moc se necháte ošálit?

 

 

Superpotraviny:  Kuchařka plná zdraví – Hans Gerlach, Susanna Bingemer

I když v této knize přímo vanilkový pudink nenajdete, tak vám ji nabízíme, protože v ní najdete recepty mnoha jiných a hlavně zdravých pudinků! Měli jste už někdy chia pudink? Zdravá semínka, která vytvoří tak jemnou ale přesto pudinkovou konzistenci! Nebo tapioka pudink?

Je to sranda jíst kuličkový pudink – určitě někdy vyzkoušejte!