19. Červenec

Den zmrzliny

Pochoutka, která je spojena především s létem a kterou má rád snad každý. Její původ je spojován s Asií, v Evropě si svoji popularitu začala získávat v 18. století s dlouhou dobu byla jen výsadou bohatších vrstev společnosti. Základem kvalitní zmrzliny byla smetana nebo mléko a příchutě byly vytvářeny z pravého ovoce, čokolády nebo dalších originálních ingrediencí. V dnešní době se bohužel s takto kvalitním složením setkáme jen velmi zřídka a současné zmrzliny mají základ většinou z rostlinných tuků a příchutě jsou chemického původu. Na rozdíl od minulosti je jich ale velké množství, od klasiky v podobě vanilkové, čokoládové nebo oříškové, až po chlebovou nebo příchuť Facebook..

Návodů na vyrobení kvalitní domácí zmrzliny je spousta, velký výběr najdete i v následující knize.

Zmrzliny 

Knížka obsahuje více jak stovku receptů na výrobu domácí zmrzliny, ať už lehčí varianty v podobě sorbetů nebo klasické smetanové. U každé zmrzliny je uvedený soupis potřebných ingrediencí a detailní návod na její výrobu.